Drifting, del 2

Nu när testsäsongen snart drar igång tänkte jag ta tillfället i akt och berätta lite mer om drifting igen. Gjorde ett liknande inlägg förra året som ni kan kolla tillbaka på för att få mer information om drifting också!

Så här som ni ser på bilden kan banan vara uppbyggd – och ni ser ju svängarna?!

Innan första svängen: Styr hårt in i svängen för att starta en sväng och motstyr sedan innan bilen blir rak.

Vid andra svängen: Fortsätt motstyra svängen för att behålla svängen, här handlar det om balans.

Vid tredje svängen: här förbereder sig förarna för nästa sväng. Målet är att svänga hela vägen utan att räta ut.

Vid fjärde svängen: Du har nu förlorat lite fart, var så redo att gasa så att bakhjulen glider.

Vid femte svängen: Här kommer den svåraste biten – att hålla baksidan glidande är relativt enkelt, men det är tufft att få den rak. När lite fart förloras kommer bilen att bli rak.

Fotografering utomhus

Som jag sa tidigare så tänkte jag slänga ihop det jag brukar tänka på när jag fotar ute, både på hösten och våren. Det finns mycket man kan fota utomhus: allt från sport, fåglar, landskap, stadsmiljöer…

Det som gör det lättare för dig i slutändan är att fota i RAW om du har tillgång till Photoshop, vilket jag verkligen anser är det bästa. Både när jag fotar bilar i action och även när jag fotar lugn miljö så är Photoshop det lättaste verktyget som jag använt. Fota i M-läge om du har en kamera som har det. Testa olika slutartider och bländare, läs mina tidigare inlägg om du behöver hjälp att förstå ad begreppen betyder.

Utnyttja motljuset till allt möjligt! Använd histogrammet som guide för att det ska bli en bra bild. Histogrammet hittar du genom Info-knappen på bilden..

Tänk på starka färger när du fotar blommor. Men såklart ska färgkombinationen vara enkel och gå ihop.

Solstrålar. Ställ inkameran på en centrum-ljusmätnig, rikta den mot ett område utan ljus och tryck på exponeringsknappen.